Siirry pääsisältöön

VARJOJEN KIRJA

Mikä se on?
Varjojen Kirja, eli Book of Shadows eli grimoire eli loitsukirja eli eli eli... Rakkaalla toverilla monta nimeä, eikös se sanonta niin mene. Moni haluaa hifistellä ja pitää Varjojen Kirjan erillään niin sanotusta loitsukirjasta, mutt allekirjoittanut niputtaa ne kaikki samaan kastiin. Mystisiä juttuja kumpainenkin täynnä, niih.

Sinne on tarkoitus niin sanotusti kerätä kaikki tieto, mikä harjoittajaa itseään kiinnostaa. Jotkut kirjaa sinne enemmän teorian tietoja, jotkut taas enemmän käytännön toteutuksia esimerkiksi tietoja kasveista, kivien energioista, tarot -korttijakoja, loitsuja ja rituaaleja, päiväkirjamaisia merkintöjä... Pointti on kuitenkin saada itselle tärkeät asiat yksiin kansiin. Hienoahan siinä on se, että Varjojen Kirjaa - tai grimmiä, kuten henkilökohtaisesti kutsun - ei voi tehdä millään tasolla väärin ja se on aina omanlaisensa. Toki noitien grimmeissä voi olla samanlaisuuksia ja samantyylisiä sivuja ja aukeamia, mutta pääasiassa sisältö on jokaisella omanlaisensa.

Miten aloittaa?
Ihan ensimmäisenä kannattaa lopettaa yliajattelu. Grimmi on pääasiassa harjoittajan omille silmille, eikä sen ole tarkoitus toimia kenelläkään muulla yhtä hyvin, kuin tekijällä itsellään. Sen voi kasata yksinkertaisesti vaikka tyhjään ruutuvihkoon tai tietokoneen tiedostoihin. Sen voi tulostaa netistä valmiista sivuista ja kasata kansioon. Sen voi kirjoittaa käsinsidottuun, vartavasten Varjojen Kirjoja varten tehtyihin kirjoihin. Sen voi jopa tehdä vanhan kirjan sisälle leikkaa-liimaa-periaatteella. Allekirjoittaneella on ring binder, johon saan lisättyä sivuja itselle sopiviin väleihin, koska arvostan itse sitä, ettei kaikki ole sikinsokin, vaan kaikki on järkevästi organisoitu omien aihealueiden mukaan.

Ihan ensimmäisenä, kun aloitin grimoiren tekemisen, kirjoitin sisätaskuun book blessingin, eli pienen siunauksen kirjaan. Sen jälkeen rakensin etusivun ja dividers-tyyliset välilehdet, jotta aiheet pysyisi järjestyksessä. Seuraavaksi vasta aloin hahmotella, mitä kaikkea sinne väliin haluan ja tällä hetkellä sieltä löytyy yleistä tietoa wiccalaisuudesta, noituudesta, sapateista ja esbateista. Kristalleista, niiden huoltamisesta, sekä taroteista ja meditoinnista. Kasvipuoli laajeni puolivahingossa niin laajaksi, että sen siirsin kokonaan omaan kirjaansa ja tässä grimmissä pidän vaan pientä peilausosiota, jotta nopeasti selatessa löydän, mikä kasvi vastaa mitäkin energiaa, jos tulee hetkellinen epävarmuus, sekä sen lisäksi listaa, mitä omista varastoista löytyy.

Lyhykäisesti kerrattuna siis Varjojen Kirjaa ei voi tehdä väärin, eikä ole yhtä tai kahta tapaa rakentaa sitä. Sen tulee olla harjoittajan itsensä käsissä toimivin, eikä esittelykappale, joka on enemmän kaunis, kuin käytännöllinen. Varjojen Kirja mahdollistaa sen, ettei kaikkea tarvitse, eikä pidä opetella ulkomuistista, vaan se on muistin tukena ja apuna. Tee Varjojen Kirjastasi juuri sellainen, kuin itse sen haluat olevan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KRISTALLIT: PUHDISTAMINEN JA LATAAMINEN

Kiviä ja kristalleja, kuten muitakin välineistöä tulee huoltaa säännöllisen epäsäännöllisesti. Tähän ei ole yhtä ja oikeaa tapaa toimia, vaan lukuisia vaihtoehtoja. Ei myöskään ole kiveen kirjoitetua, kuinka usein kiviä tarvitsisi puhdistaa ja ladata, siihen oiva mittari on - yllätys, yllätys - intuitio. Kun kivet tuntuvat raskailta lähellä, eikä niiden käyttö tunnu enää yhtä mukavalta kuin aiemmin, on aika puhdistaa ja ladata niitä. Miten kristalleja voi puhdistaa? • Yksi hyvä keino on pitää juoksevan veden alla ja visualisoida vesiputous, joka huuhtoo negatiiviset energiat mennessään. Tähän on kuitenkin muutama poikkeuskivi, joille vesipuhdistus ei sovi. Listaan ne alemmas muiden huomioitavien kivien kanssa. • Kivet ovat tulleet maasta, joten mikä sen parempi tapa puhdistaa ne kuin omassa maaperässään. Hautaa kivet maahan, mutta muista merkata paikka hyvin, jotta löydät ne vielä seuraavana päivänä. • Kivet voi myös haudata täysjyväriisiin yöksi. Aamulla negatiivisella energialla

VUOSIPYÖRÄ

Vuosipyörä kuvastaa monien uuspakanoiden ja noitien sapatteja, eli vuodenaikojen mukaan kulkevia juhlia. Sapatteja on yhteensä kahdeksan, joista kaksi on päivänseisausta ja kaksi päiväntasausta, sekä neljä suurempaa juhlaa. Vuosipyörän sykliä on noudatettu jo ennenvanhaa keskiajalla, ja Gerard Gardner toi termin takaisin käyttöön nykypäiväisessä muodossaan, kun juutalaisten sapatti sekottui terminä muihin niinsanottuihin vääräoppisiin uskontoihin. Siinä missä sapatteja ovat juhlistettu jo ammoisina aikoina, on niillä myös muinaiset syyt juhliin ja nykyaikoina ne ovat hakeneet oman muotonsa, sekä osittain sekoittunut kristinuskon juhliin, jotka useimmat vietetään samoihin aikoihin uuspakanoiden sapattien kanssa. Monet wiccat ja uuspakanat juhlistavat jokaista näitä kahdeksaa sapattia, mutta on myös sallittua juhlistaa vain osaa. Vuosipyörä itsessään on melko eroavainen ulkonäöltään, riippuu sen piirtäjästä ja käyttäjästä, mitä kokee sen tarvitsevan. Allekirjoittanut suosii ainaki

ALTTARI: YULE

Yule on jo takanapäin, mutta henkilökohtaisen elämän tuomat muutokset eivät antaneet siimaa reaaliaikaiseen päivittämiseen. Alttari sai kuitenkin kokonaan uuden pohjan, kun lipastosta alkoi loppua tila.   Seinällä olevat yksityiskohdat ovat vieläkin vinksallaan, mutta niiden on kyllä määrä jossain kohtaa hakea tasapaino alttarin kanssa samaan linjaan. Alttarilla paloi useampana iltana omenan tuoksuiset kynttilät. Kristalleina toimi vuorikiteet, ruusukvartsit, tiikerinsilmä, ametisti, pyriitti, turkoosi ja peridootti. Pentagrammin keskellä odotti siunattu yulekäpy ja sen yläpuolella yula-halko.