Siirry pääsisältöön

ALTTARI: SAMHAIN

Vielä muutamia päiviä viralliseen päivään, mutta energiat on ollut jo käsin kosketeltavissa hyvän aikaa. Allekirjoittanut on polttanut ahkerasti ulkona kurpitsalyhtyä - tosin keraamista, koska luotto Suomen sään hellään huomaan ei ole kovin korkealla - monena iltana ja vielä jatkuu. Ihastuttava koiravieraskin meinasi eilen, että pihassa ei ole kaikki kuten normaalisti ja kieltäytyi poistumasta terassilta. Todettiin siskon kanssa, että joko pappa on tullut käymään kotonaan tai joku oli ohikulkumatkalla.

 Myös alttari on saanut ylleen samhain asun.
Vaikka kuinka etsin ja etsin, en löytänyt mistään sopivia kurpitsoja.. Kaikissa oli jotain vikaa. Joko liian isoja tai painavia tai liian pieniä ja... Ne ei vain puhutellut. Kyseessä on siis kevyet muovikurpat, jotka ajavat ihan hyvin asiansa.

Myös vaahteranlehdet on huijausta ja silmänlumetta, sillä nekään ei ole aitoja lehtiä nähnytkään. Tosin, nyt täytyy puolustautua, että talossa on kaksi alle neljävuotiasta, jotka ovat hyvin kiinnostuneita alttarista ja sen esineistöstä, enkä välttämättä halua murtuneiden lehtien silppua pitkin poikin taloa. Kristalleita löytyy onyx, laavakivi, pyriitti, turkoosi, karneoli, vuorikide, lumihiutaleobsidiaani, hematiitti, savukvartsi, haukansilmä ja turmaliini.

Surullisen harvoin laitan alttarille uhrilahjoja, koska koen sen olevan asia, joka tehdään silloin, kun siltä tuntuu, eikä niinsanotusti pakosta. Koen, että jos uhrausta täytyy miettiä useampi tovi, sitä on "turha" tehdä. Tämän näin unessa ja herätessä se tuntui vielä oikealta, joten laitoin toteutukseen. Auringonkukansiemeniä, siemensekoitusta, näkkileipää ja hapankorppua.


Myös 2- ja 3-vuotiaat saivat kerätä oman alttarin samhainiksi. Mikäli vaan jokseenkin alhaalla olevalla hyllyllä oleva alttari saa olla rauhassa, siihen rakentuu joulukuun myötä myös alttari yulelle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KRISTALLIT: PUHDISTAMINEN JA LATAAMINEN

Kiviä ja kristalleja, kuten muitakin välineistöä tulee huoltaa säännöllisen epäsäännöllisesti. Tähän ei ole yhtä ja oikeaa tapaa toimia, vaan lukuisia vaihtoehtoja. Ei myöskään ole kiveen kirjoitetua, kuinka usein kiviä tarvitsisi puhdistaa ja ladata, siihen oiva mittari on - yllätys, yllätys - intuitio. Kun kivet tuntuvat raskailta lähellä, eikä niiden käyttö tunnu enää yhtä mukavalta kuin aiemmin, on aika puhdistaa ja ladata niitä. Miten kristalleja voi puhdistaa? • Yksi hyvä keino on pitää juoksevan veden alla ja visualisoida vesiputous, joka huuhtoo negatiiviset energiat mennessään. Tähän on kuitenkin muutama poikkeuskivi, joille vesipuhdistus ei sovi. Listaan ne alemmas muiden huomioitavien kivien kanssa. • Kivet ovat tulleet maasta, joten mikä sen parempi tapa puhdistaa ne kuin omassa maaperässään. Hautaa kivet maahan, mutta muista merkata paikka hyvin, jotta löydät ne vielä seuraavana päivänä. • Kivet voi myös haudata täysjyväriisiin yöksi. Aamulla negatiivisella energialla

VUOSIPYÖRÄ

Vuosipyörä kuvastaa monien uuspakanoiden ja noitien sapatteja, eli vuodenaikojen mukaan kulkevia juhlia. Sapatteja on yhteensä kahdeksan, joista kaksi on päivänseisausta ja kaksi päiväntasausta, sekä neljä suurempaa juhlaa. Vuosipyörän sykliä on noudatettu jo ennenvanhaa keskiajalla, ja Gerard Gardner toi termin takaisin käyttöön nykypäiväisessä muodossaan, kun juutalaisten sapatti sekottui terminä muihin niinsanottuihin vääräoppisiin uskontoihin. Siinä missä sapatteja ovat juhlistettu jo ammoisina aikoina, on niillä myös muinaiset syyt juhliin ja nykyaikoina ne ovat hakeneet oman muotonsa, sekä osittain sekoittunut kristinuskon juhliin, jotka useimmat vietetään samoihin aikoihin uuspakanoiden sapattien kanssa. Monet wiccat ja uuspakanat juhlistavat jokaista näitä kahdeksaa sapattia, mutta on myös sallittua juhlistaa vain osaa. Vuosipyörä itsessään on melko eroavainen ulkonäöltään, riippuu sen piirtäjästä ja käyttäjästä, mitä kokee sen tarvitsevan. Allekirjoittanut suosii ainaki

ALTTARI: YULE

Yule on jo takanapäin, mutta henkilökohtaisen elämän tuomat muutokset eivät antaneet siimaa reaaliaikaiseen päivittämiseen. Alttari sai kuitenkin kokonaan uuden pohjan, kun lipastosta alkoi loppua tila.   Seinällä olevat yksityiskohdat ovat vieläkin vinksallaan, mutta niiden on kyllä määrä jossain kohtaa hakea tasapaino alttarin kanssa samaan linjaan. Alttarilla paloi useampana iltana omenan tuoksuiset kynttilät. Kristalleina toimi vuorikiteet, ruusukvartsit, tiikerinsilmä, ametisti, pyriitti, turkoosi ja peridootti. Pentagrammin keskellä odotti siunattu yulekäpy ja sen yläpuolella yula-halko.