Siirry pääsisältöön

KRISTALLIT: KIVET JA MINERAALIT

Jalokiviä, mineraaleja ja kristalleja on käytetty jo aikojen alussa monien eri kulttuurien sisällä henkisissä ja fyysisissä rituaaleissa ja hoitoterapioissa, suojelevina talismaaneina, rauhan eleenä ja koruina. Niitä arvostettiin sekä kauneutensa, että parantavien voimiensa vuoksi. Kivien voimat perustuvat värähtelyihin ja itse Albert Einsteinkin sanoi elämässä kaiken olevan värähtelyä; ajatukset synkkaavat kaiken värähtelyn kanssa, joka manifestoi elämässäsi. Jos siis uskot kristallien voimiin ja kykyihin, kivien positiiviset värähtelyt palaavat takaisin ja vahvistuvat entisestään.

Miten sitten voi löytää oikeat kristallit ja kivet, joista hyötyä joko harjoittamisessa itsessään tai parantamisessa? Intuitiolla. Aloittaessa kuitenkin on ihan hyvä perehtyä vähän kiviin ja niiden voimiin - oppia tunnistamaan, mikä väri resonoi omien tarpeiden mukaan, minkälaisiin kiviin tulee sellainen tietynlainen veto. Parasta tietysti on, jos on mahdollisuus päästä ihan paikan päälle hiplaamaan ja tutkimaan niitä. Oulussa esimerkiksi palvelee Kuukorento, Tampereella Kivikauppa Qii, Tukholmassa LaReina, Turussa Pieni enkeli- ja kivipuoti ja Humppilassa Jalokivigalleria.

Vuorikide eli vuorikristalli, kirkas kvartsi, clear quartz on maailman yksi yleisimmistä mineraaleista. Se peittää kaiken kaikkiaan 12%  maapallosta. Vuorikiteellä voi ladata muita kiviä ja kristalleja, sekä magiaa harjoittaessa se voi korvata minkä tahansa muun kiven ja omaksua niiden voimia itselleen. Se kehittää spiritualisuutta ja yhteyttä universumiin, sekä auttaa saavuttamaan tuonpuoleisia tasoja meditoinnin aikana.

Ametisti kuuluu kvartsiryhmään ja on yksi tunnetuimmista versioista. Antiikin Kreikassa ja Roomassa uskottiin ametistin suojelevan myrkytyksiltä ja alkoholismilta. Ametistin voima siis riippuvaisuuksia vastaan taistelun lisäksi, kuljettaa energiaa, karkoittaa kielteisyyttä ja rauhoittaa ilmapiiriä. Sillä on hyvin korkea henkinen taso ja auttaa saavuttamaan elämän syvempää tarkoitusta ja samalla rohkaisee sisäistä rauhaa.

Ruusukvartsi on ametistin tavoin hyvin tunnettu kvartsi. Sitä pidetään vahvasti yhteydessä rakkauteen ja sitä myötä sydämen parantamiseen ja surujen ja pelkojen karkoittamiseen. Se opettaa meitä hyväksymään itsemme ja rakastamaan itseämme sellaisena, kuin olemme ja kohottaa itsetuntoa. Ruusukvartsi rauhoittaa ja vähentää stressiä

Yleisimmistä kivistä - ja sellaisista, joita allekirjoittaneella oli mukavasti rykelmäkuvia varten - voidaan helposti siirtyä siihen, että kivien seasta löytyy myös synteettisiä, eli keinotekoisesti tehtyjä kiviä, joilla niilläkin on omat voimansa, mutta eivät välttämättä resonoi jokaisen kanssa. Itse jonkin aikaa kivien keskellä töitä tehneenä voin kertoa, etten kertaakaan kokenut minkäänlaista värähtelyä gold sandstonesta tai blue sandstonesta. Sen sijaan, opaliitti klikkasi allekirjoittaneen kanssa kovasti.

Opaliitti on siis lasihartsista luotu "kivi" ja se tunnetaan myös nimillä tiffany stone ja ice cream opal. Sen voimiin kuuluu muunmuassa itsetunnon nostattaminen ja se auttaa kantajaansa kehittämään itseisarvonsa tuntemusta. Opaliitti myös tasoittaa mielialaa ja pitää feminiinisen ja maskuliinisen energian tasapainossa.

No niin, jadajada, mitä kiviä aloittelijan kannattaa hankkia? Vaikka mainitsinkin jo intuition ja listasin tunnetuimpia kiviä, niin kyllähän niitä kiviä voi hankkia ihan "starter kit" -mentaliteetilla ja laittaa vaikka Kristalli Kirppiksellä myyntiin ne, jotka ei toimikaan omien tuntemusten mukaan.

Ruusukvartsi, ametisti, sodaliitti, howliitti, tiikerinsilmä, vuorikide ja sitriini. Niistä saa jo laajan kirjon yhtä sun toista voimaa. Jos näissä kivissä ei jo ole juuri Sinun horoskooppikiveä, kannattaa se tsekata tuosta alempaa ja lisätä ostoslistaan. Useimmiten joku omista horoskooppikivistä tai ainakin yksi niistä resonoi parhaiten.
Sodaliitti tuo sisäistä rauhaa ja vahvistaa sietokykyä ja tahdonvoimaa.
Howliitti helpottaa stressiä ja ahdistusta. Rauhoittaa vilkasta mieltä, auttaa meditoinnissa ja henkisissä yhteyksissä. Se tuo myös lisää motivaatiota ja kärsivällisyyttä.
Tiikerinsilmä maadoittaa ja suojelee. Se tuo hyvää onnea ja menestystä, sekä auttaa näkemään selvemmin asioita.
Sitriini houkuttelee yltäkylläisyyttä, onnistumista ja menestystä, sekä rakkautta ja onnea. Sillä on myös tapana kohottaa luovuutta ja mielikuvitusta.

Horoskooppikivet
Vesimies 21.1. - 18.2.         haukansilmä, turkoosi
Kalat 19.2. - 20.3.               ametisti, krysopaasi
Oinas 21.3. - 20.4.              jaspis, karneoli
Härkä 21.4. - 20.5.              ruusukvartsi, karneoli
Kaksoset 21.5. - 20.6.         tiikerinsilmä, sitriini
Rapu 21.6. - 20.7.               aventuriini, karneoli
Leijona 21.7. - 22.8.           vuorikide, spektroliitti
Neitsyt 23.8. - 22.9.            sitriini, akaatti
Vaaka 23.9. - 22.10.            savukvartsi, kalsedoni
Skorpioni 23.10. - 22.11.    karneoli, sitriini
Jousimies 23.11. - 21.12.    kalsedoni, sitriini
Kauris 22.12. - 20.1.           onyks, jaspis

Kivien energioista ja niiden voimista voi käydä lukemassa lisää mm. Energiakeskuksen sivuilta, Beiwen sivuilta tai vaikka ihan pinterestistä hakusanoilla "crystals meaning".

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KRISTALLIT: PUHDISTAMINEN JA LATAAMINEN

Kiviä ja kristalleja, kuten muitakin välineistöä tulee huoltaa säännöllisen epäsäännöllisesti. Tähän ei ole yhtä ja oikeaa tapaa toimia, vaan lukuisia vaihtoehtoja. Ei myöskään ole kiveen kirjoitetua, kuinka usein kiviä tarvitsisi puhdistaa ja ladata, siihen oiva mittari on - yllätys, yllätys - intuitio. Kun kivet tuntuvat raskailta lähellä, eikä niiden käyttö tunnu enää yhtä mukavalta kuin aiemmin, on aika puhdistaa ja ladata niitä. Miten kristalleja voi puhdistaa? • Yksi hyvä keino on pitää juoksevan veden alla ja visualisoida vesiputous, joka huuhtoo negatiiviset energiat mennessään. Tähän on kuitenkin muutama poikkeuskivi, joille vesipuhdistus ei sovi. Listaan ne alemmas muiden huomioitavien kivien kanssa. • Kivet ovat tulleet maasta, joten mikä sen parempi tapa puhdistaa ne kuin omassa maaperässään. Hautaa kivet maahan, mutta muista merkata paikka hyvin, jotta löydät ne vielä seuraavana päivänä. • Kivet voi myös haudata täysjyväriisiin yöksi. Aamulla negatiivisella energialla

VUOSIPYÖRÄ

Vuosipyörä kuvastaa monien uuspakanoiden ja noitien sapatteja, eli vuodenaikojen mukaan kulkevia juhlia. Sapatteja on yhteensä kahdeksan, joista kaksi on päivänseisausta ja kaksi päiväntasausta, sekä neljä suurempaa juhlaa. Vuosipyörän sykliä on noudatettu jo ennenvanhaa keskiajalla, ja Gerard Gardner toi termin takaisin käyttöön nykypäiväisessä muodossaan, kun juutalaisten sapatti sekottui terminä muihin niinsanottuihin vääräoppisiin uskontoihin. Siinä missä sapatteja ovat juhlistettu jo ammoisina aikoina, on niillä myös muinaiset syyt juhliin ja nykyaikoina ne ovat hakeneet oman muotonsa, sekä osittain sekoittunut kristinuskon juhliin, jotka useimmat vietetään samoihin aikoihin uuspakanoiden sapattien kanssa. Monet wiccat ja uuspakanat juhlistavat jokaista näitä kahdeksaa sapattia, mutta on myös sallittua juhlistaa vain osaa. Vuosipyörä itsessään on melko eroavainen ulkonäöltään, riippuu sen piirtäjästä ja käyttäjästä, mitä kokee sen tarvitsevan. Allekirjoittanut suosii ainaki

NOITUUS: MISTÄ ALOITTAA?

Sanotaan heti alkuun niinkin itsestään selvä asia, kun että kukaan ei voi päättää yhtäkkiä olevansa noita ja ryhtyä sellaiseksi sormia napsauttamalla. Noituus on niin paljon muuta, kuin syylänenäisiä, kyttyräselkäisiä eukkoja kymmenen kissan kanssa, jotka lentelevät aina täyden kuun aikaan Kyöpelivuorelle tanssimaan alasti ringissä ja naimaan itse Paholaisen kanssa. Noituus on maallista harjoittamista, wicca taas uskonnollista, joten pidetään ne tässä kohtaa(ja yleensä noin oletusarvoisesti muutenkin) erillään toisistaan. Eli noidan ei ole pakko olla wicca, eikä wicca ole aina noita.  Ylipäätään, ollaksesi noita, ei tarvitse olla varsinaisesti mitään erityistä. Vain sinä itse. Usein harhaudutaan ajattelemaan, että noidat ovat vain pakanoita. Väärin, voit olla kristitty, juutalainen, muslimi, buddha tai mikä tahansa muu uskonnon edustaja ja silti harjoittaa noituutta. Voit olla jopa ateisti ollaksesi noita! Tämä harjoittaminen ei myöskään vaadi ketään palvomaan Saatanaa tai mitään muut