Siirry pääsisältöön

KUU: YLEISTÄ

Kuu muuttaa taivaalla muotoaan kaiken aikaa. Aluksi se on vain ohut ja kapea sirppi, josta se kasvaa ja muodostaa pyöreän, lumoavan kauniin täysikuun, josta taas muutamassa päivässä lähtee pienentymään takaisin sirppimuotoonsa. Kuun eri vaiheita yhdistetään kasvuun ja kuolemaan, jumalattariin ja enteisiin. Se toimiikin loistavana maagisena ajastimena loitsuille. Jokaisella kuunvaiheella on oma maaginen vahvuutensa, jolloin kannattaa harjoittaa mitäkin. Myös jokainen täysikuu omaa oman vahvuutensa. Sen yksi maagisista piirteistä on heijastaa auringon valoa, eikä tuottaa sitä itse.

© ddreamalittledream

Kuu nähdään usein feminiinisenä ja yhdistetään useimmiten jumalattariin. Ei kuitenkaan ole täysin mahdotonta pitää sitä maskuliinisena taivaankappaleena, sillä esimerkiksi saksan kielessä kuu kuuluu maskuliineihin. Eskimot taas näkevät kuun auringon veljenä ja aurinko toimii heille naispuolisena henkilöitymänä.

Kuun feminiininen olemus heijastuu myös monien uuspakanoiden ja noituutta harjoittavien ihmisten näkemykseen naisen elämänvaiheista. Kolmoisjumalattaren tuttu kolmikko Neito, Äiti ja Eukko. Nuori ja neitseellinen neito liitetään kasvavaan kuuhun, hedelmällinen tai raskaana oleva äitihahmo täysikuuhun ja elämän ehtoopuolta käyvä vanhus taas liitetään vähenevään kuunsirppiin. Kuu edustaa myös naisen psyykettä ja sen kolminaisuus ihmisen tietoisen, piilotajuisen ja tiedostamattoman mielen kerroksia.

Kuun jumalattaren erityinen lahja on kuun voiman, magian ja tunteellisen viisauden välittäminen maanpinnalle. Näitä jumalattaria ovat esimerkiksi kreikan mytologian Achelois, Phoebe, Artemis, Selene ja Hekate. Suomen mytologian Kuu tai Kuutar. Roomalaisten mytologian Diana, Trivia ja Luna. Näistä usea voi näyttäytyä kuuna tai hahmona, joka saa voimia kuusta.

© ddreamalittledream
Kuu on täynnä sille ominaista, vahvaa energiaa, jota monet käyttävät hyödykseen rituaaleissaan ja loitsuissaan. Siinä, missä kasvava sirppi on vahvimmillaan toivomusten toteuttamisessa, on 3. neljännes hyvä vapauttamiseen ja anteeksiantoon.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KRISTALLIT: PUHDISTAMINEN JA LATAAMINEN

Kiviä ja kristalleja, kuten muitakin välineistöä tulee huoltaa säännöllisen epäsäännöllisesti. Tähän ei ole yhtä ja oikeaa tapaa toimia, vaan lukuisia vaihtoehtoja. Ei myöskään ole kiveen kirjoitetua, kuinka usein kiviä tarvitsisi puhdistaa ja ladata, siihen oiva mittari on - yllätys, yllätys - intuitio. Kun kivet tuntuvat raskailta lähellä, eikä niiden käyttö tunnu enää yhtä mukavalta kuin aiemmin, on aika puhdistaa ja ladata niitä. Miten kristalleja voi puhdistaa? • Yksi hyvä keino on pitää juoksevan veden alla ja visualisoida vesiputous, joka huuhtoo negatiiviset energiat mennessään. Tähän on kuitenkin muutama poikkeuskivi, joille vesipuhdistus ei sovi. Listaan ne alemmas muiden huomioitavien kivien kanssa. • Kivet ovat tulleet maasta, joten mikä sen parempi tapa puhdistaa ne kuin omassa maaperässään. Hautaa kivet maahan, mutta muista merkata paikka hyvin, jotta löydät ne vielä seuraavana päivänä. • Kivet voi myös haudata täysjyväriisiin yöksi. Aamulla negatiivisella energialla

VUOSIPYÖRÄ

Vuosipyörä kuvastaa monien uuspakanoiden ja noitien sapatteja, eli vuodenaikojen mukaan kulkevia juhlia. Sapatteja on yhteensä kahdeksan, joista kaksi on päivänseisausta ja kaksi päiväntasausta, sekä neljä suurempaa juhlaa. Vuosipyörän sykliä on noudatettu jo ennenvanhaa keskiajalla, ja Gerard Gardner toi termin takaisin käyttöön nykypäiväisessä muodossaan, kun juutalaisten sapatti sekottui terminä muihin niinsanottuihin vääräoppisiin uskontoihin. Siinä missä sapatteja ovat juhlistettu jo ammoisina aikoina, on niillä myös muinaiset syyt juhliin ja nykyaikoina ne ovat hakeneet oman muotonsa, sekä osittain sekoittunut kristinuskon juhliin, jotka useimmat vietetään samoihin aikoihin uuspakanoiden sapattien kanssa. Monet wiccat ja uuspakanat juhlistavat jokaista näitä kahdeksaa sapattia, mutta on myös sallittua juhlistaa vain osaa. Vuosipyörä itsessään on melko eroavainen ulkonäöltään, riippuu sen piirtäjästä ja käyttäjästä, mitä kokee sen tarvitsevan. Allekirjoittanut suosii ainaki

NOITUUS: MISTÄ ALOITTAA?

Sanotaan heti alkuun niinkin itsestään selvä asia, kun että kukaan ei voi päättää yhtäkkiä olevansa noita ja ryhtyä sellaiseksi sormia napsauttamalla. Noituus on niin paljon muuta, kuin syylänenäisiä, kyttyräselkäisiä eukkoja kymmenen kissan kanssa, jotka lentelevät aina täyden kuun aikaan Kyöpelivuorelle tanssimaan alasti ringissä ja naimaan itse Paholaisen kanssa. Noituus on maallista harjoittamista, wicca taas uskonnollista, joten pidetään ne tässä kohtaa(ja yleensä noin oletusarvoisesti muutenkin) erillään toisistaan. Eli noidan ei ole pakko olla wicca, eikä wicca ole aina noita.  Ylipäätään, ollaksesi noita, ei tarvitse olla varsinaisesti mitään erityistä. Vain sinä itse. Usein harhaudutaan ajattelemaan, että noidat ovat vain pakanoita. Väärin, voit olla kristitty, juutalainen, muslimi, buddha tai mikä tahansa muu uskonnon edustaja ja silti harjoittaa noituutta. Voit olla jopa ateisti ollaksesi noita! Tämä harjoittaminen ei myöskään vaadi ketään palvomaan Saatanaa tai mitään muut