Siirry pääsisältöön

KYNTTILÄMAGIA

Kynttilämagia on yksi yksinkertaisimmista magian muodoista. Siihen ei tarvitse kuin harjoittajan, kynttilän ja välineen, jolla sytyttää kynttilä. Tarkoitukseen käy minkälainen kynttilä tahansa, mikä tuntuu resonoivan harjoittajan itsensä kanssa. Kynttilämagia on myöskin sellainen magian muoto, jota melkein jokainen on joskus edes lapsena kokeillut; syntymäpäiväkakusta on tapana puhaltaa kynttilöitä ja toivoa. Nyt kokeneempana ja tietoisempana harjoittajan on määrä keskittää määrätietoinen toive tai pyyntö kynttilän äärellä, eikä niinkään toivoa poneja tai kymmentä uutta toivetta, kuten lapsena.

• Päätä päämäärä
• Visualisoi lopputulos
• Keskity saavuttamaan päämäärä


Kuten aiempana jo mainittu, kynttilämagiaan käy minkälainen kynttilä tahansa. Useimmiten kuitenkin loitsuissa on hyvä käyttää kokonaan uutta kynttilää, joka ei ole kerännyt aiempien loitsujen energioita. Ennestään poltettujen kynttilöiden käyttäminen uskotaan vaikuttavan loitsuihin negatiivisesti tai estävän niitä toimimasta ollenkaan. Allekirjoittanut kyllä meinaa, että mikäli saatavilla ei ole uutta ja iskemätöntä kynttilää, mutta loitsulle on kova tarve, voi kynttilänkin puhdistaa esimerkiksi salvialla smudgettamalla.

Kynttilöiden väreillä on jokaisella oma tarkoituksensa, joita voi käyttää hyödyksi loitsuja ja rituaaleja kehitellessä ja toteuttaessa.

Valkoinen hengellisyys, rauha, puhtaus, voi toimia muiden värien korvaajana
Musta karkoittaminen, sitominen, negatiivisuuden vastustaja, suojelu
Ruskea kodin suojelu, eläimet, tasaisuus, perhe, materiaali
Punainen elinvoimaisuus, voima, intohimo, himo, karisma, nopea toimisuus
Pinkki romanttinen rakkaus, emotionaalinen parantuminen, ystävyyssuhteet, välittäminen, hoivaus
Oranssi bisnes, onnistuminen, oikeudenmukaisuus, mahdollisuus, juhla, tavoitteellisuus
Keltainen viisaus, oppiminen, keskittyminen, muisti, ilo, lohdutus, toivo
Vihreä luonto, fyysinen parantuminen, raha, hedelmällisyys, henkinen ja fyysinen kasvu, yltäkylläisyys
Sininen kommunikointi, matkustaminen, inspiraatio, rauhallisuus, luovuus, anteeksianto
Violetti vaikutusvalta, fyysiset kyvyt, viisaus, auktoriteetti, piilotettu tietämys
Hopea intuitio, unet, feminiinisyys, kuu
Kultainen rikkaudet, maskuliinisuus, voima, onni, onnellisuus, aurinko


Kynttilämagian ennusteet
Korkea ja vahva liekki kielii siitä, että loitsu on voimaantunut ja toimimaan päin
Välkkyvä ja epävakaa liekki taas vihjaa, ettei loitsun päämäärä ole täysin selvillä
Tanssahteleva, jokseenkin villi liekki valmistelee harjoittajaa melkoiseen vuoristorataan
Normaali liekki kertoo kaiken sujuvan, kuten toivottua
Pieni, sininen liekki tarkoittaa, ettei loitsu toimi. Kannattaa valmistella suunnitelma B.
Räiskyvä ja poksuva liekki kertoo loitsun toteutuvan epäodotetulla tavalla

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KRISTALLIT: PUHDISTAMINEN JA LATAAMINEN

Kiviä ja kristalleja, kuten muitakin välineistöä tulee huoltaa säännöllisen epäsäännöllisesti. Tähän ei ole yhtä ja oikeaa tapaa toimia, vaan lukuisia vaihtoehtoja. Ei myöskään ole kiveen kirjoitetua, kuinka usein kiviä tarvitsisi puhdistaa ja ladata, siihen oiva mittari on - yllätys, yllätys - intuitio. Kun kivet tuntuvat raskailta lähellä, eikä niiden käyttö tunnu enää yhtä mukavalta kuin aiemmin, on aika puhdistaa ja ladata niitä. Miten kristalleja voi puhdistaa? • Yksi hyvä keino on pitää juoksevan veden alla ja visualisoida vesiputous, joka huuhtoo negatiiviset energiat mennessään. Tähän on kuitenkin muutama poikkeuskivi, joille vesipuhdistus ei sovi. Listaan ne alemmas muiden huomioitavien kivien kanssa. • Kivet ovat tulleet maasta, joten mikä sen parempi tapa puhdistaa ne kuin omassa maaperässään. Hautaa kivet maahan, mutta muista merkata paikka hyvin, jotta löydät ne vielä seuraavana päivänä. • Kivet voi myös haudata täysjyväriisiin yöksi. Aamulla negatiivisella energialla

VUOSIPYÖRÄ

Vuosipyörä kuvastaa monien uuspakanoiden ja noitien sapatteja, eli vuodenaikojen mukaan kulkevia juhlia. Sapatteja on yhteensä kahdeksan, joista kaksi on päivänseisausta ja kaksi päiväntasausta, sekä neljä suurempaa juhlaa. Vuosipyörän sykliä on noudatettu jo ennenvanhaa keskiajalla, ja Gerard Gardner toi termin takaisin käyttöön nykypäiväisessä muodossaan, kun juutalaisten sapatti sekottui terminä muihin niinsanottuihin vääräoppisiin uskontoihin. Siinä missä sapatteja ovat juhlistettu jo ammoisina aikoina, on niillä myös muinaiset syyt juhliin ja nykyaikoina ne ovat hakeneet oman muotonsa, sekä osittain sekoittunut kristinuskon juhliin, jotka useimmat vietetään samoihin aikoihin uuspakanoiden sapattien kanssa. Monet wiccat ja uuspakanat juhlistavat jokaista näitä kahdeksaa sapattia, mutta on myös sallittua juhlistaa vain osaa. Vuosipyörä itsessään on melko eroavainen ulkonäöltään, riippuu sen piirtäjästä ja käyttäjästä, mitä kokee sen tarvitsevan. Allekirjoittanut suosii ainaki

ALTTARI: YULE

Yule on jo takanapäin, mutta henkilökohtaisen elämän tuomat muutokset eivät antaneet siimaa reaaliaikaiseen päivittämiseen. Alttari sai kuitenkin kokonaan uuden pohjan, kun lipastosta alkoi loppua tila.   Seinällä olevat yksityiskohdat ovat vieläkin vinksallaan, mutta niiden on kyllä määrä jossain kohtaa hakea tasapaino alttarin kanssa samaan linjaan. Alttarilla paloi useampana iltana omenan tuoksuiset kynttilät. Kristalleina toimi vuorikiteet, ruusukvartsit, tiikerinsilmä, ametisti, pyriitti, turkoosi ja peridootti. Pentagrammin keskellä odotti siunattu yulekäpy ja sen yläpuolella yula-halko.